Consultancy

Sustainable
Real Estate
for
'strategy and sustainability of the building environment'

PERSBERICHT

Eerste Masterclass vastgoed voor toezichthouders succes !

Hendrik-Ido-Ambacht, 28 mei 2013;

Op maandag 27 mei vond op Nyenrode Business University de eerste Masterclass vastgoed voor toezichthouders bij maatschappelijke instellingen plaats.

Dagvoorzitter Ad van Driel doceerde dat vastgoed als bedrijfsmiddel de organisatiedoelen moet dienen en dat de eindgebruiker bepalend is. Peter van Gool, hoogleraar vastgoedeconomie, riep de toezichthouders op vooral nuchter en scherp te blijven als bestuurders bevlogen zijn. Hans Poot, directeur vastgoed TU-Delft, deed de aanbeveling alle vastgoedbudgetten taakstellend te doen zijn voor alle aspecten van de business case. Johan Paul directeur Coresta Healthcare, onderbouwde zijn stelling dat een goede vastgoedstrategie gericht is op verbeteren en besparen met talrijke voorbeelden uit zijn praktijk van zorgvastgoed. Wim Fieggen onderbouwde de noodzaak van verduurzaaming van vastgoed. Het debat werd ingeleid door Kees Blom. ‘Maatschappelijk rendement leidt in de meeste gevallen ook tot financieel rendement’ en ‘De eindgebruiker is bepalend voor succes van vastgoed’.

De discussies deze dag toonden dat toezicht op vastgoedbesluiten kan tekortschieten vanwege gebrek aan expertise of onvoldoende kritsche cultuur. ‘Niet alles is wat het lijkt te zijn’. Deze Masterclass werd georganiseerd door IVVD en CSRE. 

Foto impressie van de masterclass

Met vriendelijke groet,

Ad van Driel MRE FRICS

csre-nieuw